Zamjenik gradonačelnika Prijedora Žarko Kovačević je danas obišao završne radove na uređenju Ulice majora Milana Tepića gdje su radnici preduzeća “Prijedorputevi” polagali posljednji sloj asfalta.

On je čestitao izvođaču radova jer smatra da su svoj posao odradili odlično, a to će se uskoro vidjedi kada ulica bude predata građanima na korištenje.

“Druga stvar, molim javnost Prijedora da ne zaboravi kako je ova ulica izgledala do prije samo par mjeseci i da sve zlurade insinuacije da ovo radimo zbog predizborne kampanje odbacim jer smo sve ovo počeli da radimo u septembru kada nismo ni znali da ćemo imati izbore. Znači da ovo radimo zato što to treba da uradimo, a ne zato što je predizborna kampanja”, rekao je Kovačević.

Predstavnik “Prijedorputeva” Draško Gavranović potvrdio je novinarima da su u toku završni habajući sloj i da se , nadajući da će ih vrijeme poslužiti,do kraja dana završiti sve radove koje su planirali.

“Ostaje nam još da uradimo saobraćajnu signalizaciju, horizontalnu i vertikalnu, nadamo se da ćemo sutra, ako vremenski uslovi dozvole završiti i taj dio posla i u narednih par dana očekujemo završetak svih radova”, izjavio je Gavranović dodajući da će time ispoštovati sve rokove što se tiče ove saobraćajnice, a koje je pred njih postavio investitora Grad Prijedor.

Načelnik Odjeljenja za saobraćaj, komunalne poslove i zaštitu životne sredine i imovinsko-stambene poslove Dragoslav Kabić potvrdio je da je u ovoj ulici zamijenjena najprije toplovodna, a potom komunalna infrastruktura, tačnije vodovodna, kanalizaciona i sve odvodne cijevi površinske odvodnje.

Vrijednost projekta je oko 800.000 KM koji u potpunosti finansira Grad Prijedor.

“Bilo je i nekih nepredviđenih radova za zamjenu kanalizacione mreže koja nije bila predviđena projektom što je donekle povećalo sredstva, ali ćemo mi na osnovu dobijene situacije nadzornog organa nastojati da se to uklopi u postojeći projekat”, izjavio je Kabić.

Ugovor sa izvođačem radova Gradska uprava potpisala je 23. avgusta, a radovi su počeli 6. septembra, dok je rok za završetak je bio 90 dana.

Otvaranje ove uređene saobraćajnice i predaja na upotrebu građanima Prijedora očekuje se tokom slijedeće sedmice.

prijedorgrad.org