Sutra će biti održana 14. redovna sjednica Skupštine grada Prijedora. Na predloženom dnevnom redu nalazi se 17 tačaka. Među njima je i prijedlog odluke o pribavlјanju neopozive sveobuhvatne bankarske garancije grada. Ova odluka je neophodna kako bi se obezbijedio iznos od 537.000 KM, koji bi bio iskorišćen za plaćanje duga nastalog zbog neplaćanja PDV-a za parking, pojasnio je predsjednik gradske Skupštine, Mirsad Duratović.

Na dnevnom redu će se naći i imenovanja sedam, od ukupno osam, načelnika odjelјenja u Gradskoj upravi. – Konkursna procedura je bila provedena i materijali su bili spremni za prethodnu sjednicu, ali zbog činjenice da je Komisija za izbor i menovanja morala biti ponovo imenovana, te tačke su povučene. Tako da će se sutra naći na dnevnom redu – rekao je Duratović.

Što se tiče kadrovskih rješenja, na dnevnom redu će biti i imenovanja sekretara Skupštine grada, te v.d. direktora Centra za socijalni rad i Agencije „PREDA-PD“. Pred odbornicima će biti i prijedlog akcionog plana prevencije incidenata i krivičnih djela počinjenih iz mržnje i predrasuda.

kozarski.com