Odbornici Skupštine grada Prijedora razmatraće iduće sedmice prijedlog rebalansa budžeta za ovu i nacrt budžeta za iduću godinu, najavljeno je danas iz gradske skupštine.

Na dnevnom redu su i prijedlog odluke o uključivanju Doma zdravlja Prijedor u trezorski sistem poslovanja, informacija o trenutnoj epidemiološkoj situaciji i prijedlog akcionog plana prevencije incidenata i krivičnih djela počinjenih iz mržnje i predrasuda za period 2022-2026.

Od 13 tačaka dnevnog reda, šest se odnosi na kadrovska rješenja, i to razrješenja i imenovanja vršilaca dužnosti na čelu Odjeljenja za saobraćaj, komunalne poslove i zaštitu životne sredine i imovinsko-stambene poslove, Centra za socijalni rad i Agencije za ekonomski razvoj “PREDA-PD”.

Sjednica je zakazana za petak, 26. novembra, u 10.00 časova.

Šefica Kluba odbornika SDS-a Biljana Knežević podsjetila je da je prije dva mjeseca ukinuta praksa održavanja sastanaka šefova odborničkih klubova i predstavnika političkih subjekata koji pariticipiraju u parlamentu, a dogovaranje sjednica svedeno na viber grupe.

„Sada je i ta viber demokratija dodatno redukovana. Naime, za septembarsku i oktobarsku sjednicu imali smo grupu sa 15 učesnika, a za ovu sada sjednicu, koja se najavljuje, svega osam ljudi je u grupi. Nema predstavnika SPS-a, PDP-a, SDA koji imjau po dva odbornika, niti nezavisne odbornice Slađane Radaković“, rekla je Kneževićeva za www.prijedordanas.com.

Ukidanje ŠOK-a već je izazvalo diskusije na prethodnim dvijema sjednicama i u javnosti, ali se rukovodstvo Skupštine pozivalo na poslovničke odredbe po kojima ŠOK nije obavezan.

Više odbornika ukazalo je na to da niko ni ne tvrdi da je to obaveza, nego da je višedecenijska praksa koja je sad promijenjena odlukom pojedinca odnosno bez izjašnjavanja zainteresovanih strana.

Tekst – SRNA
Tekst i foto ilustracija – www.prijedordanas.com