Zvijezda 09: Omarska 5:2 (2:0)

Etno selo Stanišići

Strijelci: Blagojević ‘28 ‘78, Svraka ‘42, Romanić Dragan (ag) ‘54, Popara ‘56 – Rosić ‘65, Jaćimović ‘90
Sudija: Marko Maksimović(Modriča)
Gledalaca: 50
Žuti kartoni: Blagojević (Zvijezda 09), Grahovac, Jaćimović(Omarska)

Zvijezda 09:
Knežević 6,5, Janković 7, Janjić 6,5, Tešić 6,5, Beatović 6,5 (Jiahui Wang -), Blagojević 8 (Vidović -), Popara 7,5, Adžić 7 (Nemanja Rakić -), Svraka 7,5, Matić 7, Stjepanović 6,5 (Živković -)
Trener: Zlatko Krmpotić.

Omarska: Trninić 5,5, Ratković 6, Bojan Romanić 6, Rosić 6,5, Panić 6,5, Krecelj 6 (Stojnić -), Grahovac 6, Anđić 6, Dragan Romanić 5,5, Jaćimović 7, Vračar 6 (Nišević -)
Trener: Milenko Vuleta

Na svom prvom gostovanju u Etno selu Stanišići Omarska je poražena sa ubjedljivih 5-2. Susret je odigran po pravom ”pasjem”vremenu i na vodom natopljenom terenu, jer jaka kiša pada već tri dana u cijeloj Republici Srpskoj. Domaćin se mnogo bolje snašao, odigrao današnju utakmicu sa mnogo više energije i zasluženo slavio.

Obe ekipe su ušle u susret sa ofanzivnim postavama, ali po teškom i natopljenom terenu bilo je teško odigravati neke tečne akcije. U 28. minutu nakon duge akcije lopta dolazi do Blagojevića koji sa desetak metara snažno i precizno šutira i dovodi domaćina u vođstvo od 1:0.

U 44. minutu Muarem Svraka postiže predivan gol sa dvadesetak metara, te se na poluvrijeme otišlo sa vođstvom Zvijezde od 2:0.

Fudbaleri Omarske u prvom poluvremenu nisu ozbiljnije zaprijetili golu Slavije.

Omarska je nešto ofanzivnije ušla u drugo poluvrijeme, ali nije uspjevala stvoriti izgledniju priliku. Sa druge strane domaćin je bio opasniji.

U 54.minutu nakon jednog centaršuta sa desne strane Romanić Dragan ej nespretno zahvatio jednu loptu i glavom savladao sopstvenog golmana, te je tim golom susret faktički i definitivno riješen.

Samo dvije minute kasnije Popara postiže i četvrti gol, te je tada djelovalo da će gosti doživjeti pravu katastrofu.

U 65.minutu Jaćimović fino upošljava Rosića koji se oslobađa svog branioca i rezantnim udarcem smanjuje na 4:1. U 70. minutu sudija Maksimović dosuđuje jedanaesterac za Zvijezdu 09, ali je Janković šutirao neprecizno i ostalo je 4:1.

Ipak, ono što je propustio Janković nije Blagojević, koji u 78.minutu postiže svoj drugi, a za Zvijezdu peti gol.

Konačan rezultat je postavio Jaćimović lijepim golom glavom u 90.minutu.

Pobjeda Zvijezde je zaslužena, ali ne treba puno zamjeriti igračima Omarske, koji su ovu utakmicu odigrali nakon dugog i teškog puta, po teškom terenu i desetkovani povredama, jer se još nisu oporavili Lajić i Romanić Darko, a na spisak povrijeđenih su dodani Lukas Gavranović, Šunić i Stević. Zbog kartona je izostao i Marmat, što je puno, puno je.

U sledećem kolu Omarska gostuje kod Drine u Zvorniku, a Zvijezda 09 gostuje kod Sloge u Doboju.

FK Omarska