Grupa volontera iz Prijedora, okupljenih na Fejsbuk stranici Licitacije Prijedor, prikupila je u proteklih 20 dana i danas uplatila 1.690 evra za pomoć liječenju šestomjesečne Vanje Malović koja boluje od rijetke i teške spinalne mišićne atrofije.

Vanja je rođena i živi u Beogradu, a porodica je porijeklom iz Republike Srpske.

Za liječenje u Budimpešti potrebno joj je oko dva miliona evra. Humanitarna organizacija „Budi human“ iz Beograda, koju vodi Aleksandar Šapić, saopštila je da se u akciji za Vanju u regionu obaraju svi rekordi u brzini reagovanja ogromnog broja ljudi.

Do 14. novembra u funkciji je humanitarni broj u BiH 1414 pozivom na koji se daruje jedna marka za liječenje ove bebe.

Grupa Licitacije Prijedor postoji nepunu godinu dana i broji više od 2.800 članova.

Funkcioniše tako što prima donacije od ljudi koji žele pomoći liječenje nekog djeteta poklanjanjem robe ili usluge, a potom te robe i usluge daju na licitaciju na Fejsbuku i novac od prodaje doniranih roba i usluga uplaćuju porodicama djece na koje se akcija odnosi.

„Za našu drugaricu Vanju smo išli žestokim tempom, tako da nam materijala za licitacije ponestaje. Svako od nas ima nešto čega se može odreći. Poklon bonovi, nakit, knjige, suveniri, kozmetika, posuđe, rukotvorine, igračke, nova garderoba, obuća koju ste greškom kupili, ma sve što vam padne na pamet, dobro će nam doći. Hajde da zajedno održimo ovu divnu priču i da nastavimo da pomažemo onima kojima je pomoć neophodna i često znači život“, naveli su u ovoj grupi.

Za svako od desetina djece za koju su u proteklih godinu dana prikupljali pomoć, u grupi Licitacije Prijedor su objavili uplatnice.

SRNA