Grad Prijedor koji se sprema za prijevremene izbore za gradonačelnika raspisao je konkurs za izbor i imenovanje načelnika Odjeljenja u ovoj lokalnoj samoupravi.

Ništa ne bi bilo čudno da konkurs nije raspisan samo dva dana nakon što je Dalibor Pavlović zbog fotografija neprimjerenog sadržaja podnio ostavku na funkciju gradonačelnika Prijedora.

Ovaj konkurs potpisao je njegov zamjenik koji obavlja i dužnost gradonačelnika Žarko Kovačević (US) 13. oktobra, dok je Pavlović zvaničnu ostavku potpisao 11. oktobra.

Inače, načelnici su birani čak četiri puta za čelne ljude Odjeljenja, ali kao vršioci dužnosti. Ovakav način imenovanja počeo je u decembru prošle godine čim je SNSD preuzeo vlast u Prijedoru. Čak su na sjednici u četvrtak 08. oktobra dok se čekalo da Pavlović nakon zahtjeva lidera SNSD Milorada Dodika podnese ostvaku, odbornici Skupštine grada Prijedora po četvrti put razrješili i imenovali iste ljude za vršioce dužnosti načelnika sedam Odjeljenja.

To su odjeljenja za opštu upravu, finansije, privredu i preduzetništvo, poljoprivredu i ruralni razvoj, društvene djelatnosti, prostorno uređenje i boračko invalidsku zaštitu.

Budući da je, Dragoslav Kabić (SNSD) koji je ujedno i narodni poslanik, dva mjeseca kasnije u odnosu na ostale izabran za vršioca dužnosti načelnika Odjeljenja za komunalne poslove i saobraćaj, na prošlom skupštinskom zasjedanju on nije razrješavan i imenovan ponovo.

Međutim, u konkursu Gradske uprave navedeno je da se traži i načelnik i ovog Odjeljenja.

Zanimljivo je da se ovim konkursom neće izabrati i imenovati načelnik Odjeljenja za boračko-invalidsku zaštitu grada Prijedora.

Za vršioac dužnosti načelnika u ovom Odjeljenju već četiri puta imenovan je Ranko Kolar koji je kadar SNSD.

Opozicioni odbornici u Skupštini grada Prijedora su upozoravali da se svaka tri mjeseca na zasjedanjima većina tačaka odnosi na imenovanja i razrješenja vršioca dužnosti načelnika Odjeljenja jer im ističe period imenovanja od tri mjeseca.

Šef Kluba odbornika DNS Goran Predojević pitao na jednom od zasjedanja da li to znači da ljudi koji se imenuju na ove funkcije ne zadovoljavaju uslove konkursa jer se on ne raspisuje.

Njemu je odgovoreno da odluku o raspisivanju konkursa za izbor i imenovanje načelnika Odjeljenja raspisuje gradonačelnik.

Međutim, Pavlović nije dočekao da raspiše konkurs već je to učionio njegov zamjenik Kovačević.

Budući da je konkurs otvoren 15 dana, načelnici Odjeljenja biće imenovani u novembru kada počinje i kampanja za gradonačelnika Prijedora na prijevremenim izborima.

srpskainfo.com