Dalibor Pavlović je, nakon objavljivanja fotografija na kojima se vidi kako uzima tablete, te povraća i spava u toaletu, poslušao svog stranačkog šefa Milorada Dodika i podnio je ostavku. Ona će biti prihvaćena u Centralnoj izbornoj komisiji, s obzirom da je Pavlović izabran na direktnim izborima. Nakon toga počinje teći rok od tri mjeseca za pripremu prijevremenih izbora za gradonačelnika Prijedora.

U tom periodu funkciju gradonačelnika će obavljati aktuelni zamjenik. Ovu dužnost trenutno obavlja Žarko Kovačević. Rođen je 1984. godine i magistar je rudarstva. Do preuzimanja dužnosti bio je asistent na Rudarskom fakultetu u Prijedoru.

U politiku ulazi kao član Srpske radikalne stranke Dr. Vojislav Šešelj, u kojoj je ostao do 2018. godine kada prelazi u Ujedinjenu Srpsku Nenada Stevandića.

Ni Kovačević nije neko ko nema skandaloznih fotografija. Tako je na jednoj prikazan sa nacističkom šapkom na glavi. Navodno ju je ugledao u jednoj prodavnici antikviteta i “iz fola” stavio je na glavu i slikao se.

Kada se slika pojavila na Twitteru, u odbranu je “pozvao” svog djeda sa majčine strane Žarka Ćulibrka, objavivši fotografiju na kojoj nosi djedovu sliku u uniformi bivše JNA. Valjda je želio pokazati da u sebi ima partizanske “krvi”.

Međutim, ta “partizanština” je lako izlapila, s obzirom na fotografije koje objavljuje na Facebooku. Tako mu je jedna od objava bila i sjećanje na četničkog vojvodu Momčila Đujića, kojojm je obilježio godišnjicu smrti ovog zločinca. S vremena na vrijeme, objavi i statuse kojim negira genocid u Srebrenici. Zbog njegovih statusa djed, kojeg naziva svojom moralnom vertikalom, mu se, moguće je, “okreće u grobu”.

oslobodjenje.ba