U naselju Nova Orlovača kod Prijedora danas je otvoreno dječije igralište u okviru zajedničke akcije grada i privrednika pod nazivom “Za srećno djetinjstvo”.

Gradonačelnik Prijedora Dalibor Pavlović izjavio je da je igralište izgrađeno u veoma kratkom roku odnosno reparirano postojeće uz dogradnju novog mobilijara i da će i ovdje djeca imati priliku da se igraju i druže kao i djeca u gradu i na drugim mjestima gdje se grade igrališta.

“Ono što je jako bitno, odvojen je prostor između fudbalskog i košarkaškog terena i dijela za najmlađe i mislim da će to biti još bolja varijanta nego što je bila”, rekao je Pavlović novinarima u Prijedoru.

On se zahvalio preduzeću “Unijat M” koje je ovo igralište repariralo i dogradilo i firmi “Austronet” koja je obezbijedila zaštitne mreže.

“Očekujemo i pozivamo još privrednika da se prijave da ispoštujemo sve zahtjeve koji su nam pristigli, jer ova akcija neće prestati sa privrednicma koji su trenutno prijavljeni nego nastavljamo dalje da pozivamo privrednike da pokažu društvenu odgovornost”, dodao je Pavlović.

Vlasnik preduzeća “Unijat M” Mladen Unijat zahvalio se Gradskoj upravi na pozivu da učestvuju u ovoj akciji.

“Rado smo se odazvali i nadamo se da će igralište biti korišteno u najbolje svrhe. Mi učestvujemo u mnogim sličnim akcijama kao firma gdje me pozovu i gdje se sam prijavim i drago mi je da mogu da pomognem”, dodao je Unijat.

Ovo je peto igralište u akciji “Za srećno djetinjstvo”, a zasad je u planu još desetak novih.

prijedorgrad.org