U Prijedoru će se od ponedjeljka proces vakcinacije odvijati na novoj lokaciji i to u zgradi Agencije za posredničke, informatičke i finanasijske usluge /APIF/ bivša SDK, najavljeno je iz Doma zdravlja.

Vršilac dužnosti direktora ove zdravstvene ustanove Slobodan Javor potvrdio je da taj prostor odgovara i ispunjava sve uslove kada je u pitanju vakcinacija.

“Prostor posjeduje odvojen ulaz i izlaz, veličina prostora odgovara da možemo organizujemo vakcinalni punkt i prostor gdje će ljudi sjedeti koji su primili vakcinu”, istakao je Javor.

On se zahvalio gradonačelniku Prijedoru Daliboru Pavloviću koji je insistirao da se pronađe prostor i u novonastalim uslovima pogoršane epidemiološke situacije nastavi proces vakcinacije, kao i direktoru APIF-a Goranu Bobaru koji je imao razumijevanja za ustupanje prostora.

Pomoćnik direktora za medicinska pitanja Doma zdravlja Dijana Đerić izjavila je da je zbog pogoršanja epidemiološke sitaucije ponovo došlo do reorganizacije Doma zdravlja u Prijedoru.

“Tako se pored premještanja punkta za vakcinaciju, Akutno respiratorna ambulanta/ARI/ vraća u prostorije kod Vatrogasnog doma, a KOVID ambulanta za lica pozitivna na virus korona i lica u izolaciji biće otvorena u prostorijama mjesne zajednice na Urijama”, istakla je Đerićeva.

Ona je pozvala građane da se ubuduće na ljekarske preglede prvo najavljuju telefonom u ambulantama porodične medicine te da u da u Dom zdravlja ne dolaze dok ne zakažu pregled.

ARI ambulanta radi prvu i drugu smjenu 7-20 časova, KOVID ambulanta od 7-14.30 časova, a vakcinacija će se na novoj lokaciji odvijati u standardnom terminu od 9-19 časova, a subotom do 14 časova.

Iz ova zdravstvene ustanove u Prijedoru poručuju da vakcina ima dovoljno, osvim vakcine proizvođača ” fajzer” te da zbog pogoršane epidemiološke situacije pozivaju sve Prijedorčane, koji to do sada nisu učinili, da se vakcinišu. Danas su u Prijedoru evidentirana 23 pozitivna lica.

prijedorgrad.org