Otvoreno je glasanje za najbolju pjesmu na dječijem muzičkom takmičenju “Ritam Evrope”.

To je učinjeno u Јutarnjem programu Radio-televizije Republike Srpske, a svi koji to žele mogu da daju svoj glas za neki od 15 gradova u Republici Srpskoj.

U ovogodišnjem takmičenju učestvuje i Prijedor i to pod rednim brojem 7.

Na internacionalnoj sceni biće šest predstavnica grada Prijedora, a to su Milica Babić, Katarina Balaban i Valentina Grujičić kao muzički izvođači kao i tri članice Plesnog studija “TOP DAnce” Lidija Lipovac, Tea Jovanić i Ilea Vuković.

Glasanje se vrši tako što se pošalje tekst: PЈESMA (razmak) redni broj nastupa – npr. PЈESMA 07 na broj 091510720. Glasanje je moguće sa svih brojeva telefona moblinih operatera u BiH.

Ritam Evrope naziv je najvećeg dečijeg muzičkog takmičenja, koje se emituje na televiziji sa nacionalnom pokrivenošću i ima tradiciju dužu više od 12 godina. Kao takvo podržano je od strane ambasadora zemalja Evrope, Izraela i Australije.

To je takmičenje koje zapravo okuplja djecu i omladinu uzrasta od 14 do 21 godine, koja pored svog grada ili opštine predstavljaju i pjevaju na jeziku jedne od zemalja Evrope, Izraela ili Australije.

Ukupan maksimalan broj gradova predstavnika – takmičara je 24 u jednoj zemlji. Proces priprema djece za televizijski prenos traje devet mjeseci u toku kojih se oni obučavaju sa televizijskim timovima Ritma Evrope da u televizijskom prenosu predstave dodeljenu zemlju Evrope, Izrael ili Australiju.

Po uzoru na Evroviziju, pobjednik će biti odabran kombinacijom glasova stručnog žirija, žirija gradova i opština učesnika televizijskog programa i gledalaca koji glasaju SMS porukama.

Grad pobjednik kao nagradu dobija sljedeće godine televizijski prenos na nacionalnoj televiziji iz svog grada kao i promociju grada na nacionalnoj televiziji, a djeca grada pobjednika nagradno putovanje u zemlju koju su u televizijskom programu predstavljali.

Za predstavnice Prijedora možete glasati tako da pošaljete SMS poruku sa tekstom “PЈESMA 07” na broj 091510720.