U Prijedoru je jutros zasjedao Gradski štab za vanredne situacije.

Na sjednici je konstatovano da su na području grada Prijedora trenutno registrovana četiri lica sa pozitivnim testom na virus korona.

-Do sada se 1.770 lica oporavilo od oboljenja uzrokovanog virusom korona, a 121 lice je preminulo. Pod zdravstvenim nadzorom – u kućnoj izolaciji nema niti jedno lice, a zdravstveni nadzor je prestao za 7878 lica – navodi se u saopštenju Štaba.

Na COVID odjeljenje bolnice „Dr Mladen Stojanović“ Prijedor, radi liječenja zbog oboljenja COVID-1, smješteno je pet lica, od toga četiri iz Prijedora i jedno iz Kozarske Dubice.

Do sada je na teritoriji grada Prijedora prvom dozom vakcine vakcinisano 6.940 građana, a revakcinisano je 3.202 građana.

-Svi subjekti uključeni u sprovođenje mjera zaštite i sprečavanja širenja virusa korona na području grada Prijedora izvršavaju zadatke, mjere i preporuke date od strane Gradskog štaba za vanredne situacije. Mjere donesene od strane Republičkog štaba za vanredne situacije prema izvještajima nadzornih i kontrolnih organa dobro se poštuju na području grada Prijedora – navodi se u saopštenju nakon sjednice Štaba.

Priredio – www.prijedordanas.com
Foto – Grad Prijedor