Aero-klub “Prijedor” u ekipnoj i Slovenac Peter Balta iz ekipe AK “Ptuj” u pojedinačnoj konkurenciji, pobjednici su 25.Petrovdanskog padobranskog kupa koji je u protekla dva dana održan na aerodromu “Urije” u Prijedoru.

Ekipu “Prijedora” činili su Draško Lajić, Boban Ivetić, Siniša Vujaković, Ivajlo Delev i Aleksandar Cvetković, a na kraju takmičenja imali su 129 negativnih centimetara.

Drugoplasirana ekipa je AK “Ptuj” (-148), dok su treći bili članovi PK 63. padobranska “Arhistratig” (-213).

Inače, domaća ekipa je osvojila ukupno šest titula u dosadašnjih 25 godina postojanja takmičenja.

Peter Balta je bio konstantan tokom cijelog takmičenja pa je zasluženo osvojio titulu pobjednika sa 13 negativnih centimetara(bodova) u 10 izvedenih skokova.

Njemu je ovo četvrta titula najboljeg padobranca na Petrovdanskom padobranskom kupu pošto je prethodno trijumfovao 2012., 2013. i 2014. godine.

Drugo mjesto osvojio je Draško Lajić (-18), dok je treći bio Ivajlo Delev, obojica članovi ekipe AK “Prijedor”.

Organizator je za tri najbolja pojedinca obezbjedio i novčane nagrade od 500, 300 i 200 Eura.

Najbolji u master konkurenciji bio je Draško Lajić, drugoplasirani je bio Delev dok je treće mjesto osvojio Radoslav Korać iz ekipe PK 63. padobranska “Arhistratig”.

U konkurenciji dama najbolja je bila Radmila Đurić iz ekipe PEVS “Nebeske vidre”, dok je drugo mjesto zauzelaIna Gitel iz ekipe Mix 1.

Kod juniora prvi je bio Nemanja Gavrić iz ekipe “Banja Luka”, dok su drugo i treće mjesto zauzeli Nikola Spasić i Dušan Petrušić, članovi ekipe Mix 2

Ove godine se takmičilo osam ekipa sa 38 padobranaca iz BiH, Austrije, Slovenije, Hrvatske, Srbije, Bugarske, Njemačke.

Organizator ovogodišnjeg Petrovdanskog padobranskog kupa bio je Aero-klub “Prijedor”, a pokrovitelji su grad Prijedor, Ministarstvo porodice omladine i sporta Republike Srpske.

Tekst i foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com