Džihad Terzić, dvadesetosmogodišnji mladić iz mjesta Petrovo kod Prijedora osumnjičen je da je u dvorištu crkve u tom mjestu udario više puta šakom u glavu Danijela Karasija zbog pjevanja srpskih ojkača.

Danijel Karasij iz prijedorskog sela Petrovo napadnut je u dvorištu Crkve Svetih Apostola Petra i Pavla. Na njega je fizički nasrnuo Džihad Terzić sa još dva lica, iz ovog sela i zadao mu nekoliko udaraca zatvorenom pesnicom. Incident se dogodio na Vidovdan, 28. juna.

“Taj napad se desio od naših lokalnih muslimama, tačnije od osoba koje borave u inostranstvu a došli su na godišnji odmor tu kod nas. Ničim nisu bili izazvani i nisu imali razloga da tako nešto urade. Najvjerovatnije da je to nacionalna netrepeljivost“, kaže Danijel Karasij iz Petrova kod Prijedora.

Kako su nam rekli mještani, mladićima koji su izazvali incident zasmetale su pjesme ojkače koje je Danijel zajedno sa drugim članovima Izvorne grupe „Brojanica“ pjevao ispred crkve.

Sveštenik Đorđe Šebez u trenutku incidenta bio je u crkvenoj sali. Začuo je komešanje te izašao iz sale i ugledao u dvorištu crkve Danijela koji je bio oboren na zemlju i mladića koji ga udara.

Cijeli nemili događaj uznemirio je pravoslavno stanovništvo u ovom prijedorskom kraju.

“Sama situacija da trojica Bošnjaka dođu u crkveno dvorište i udare Srbina pravoslavca koji pjeva krajišku pjesmu samo po sebi to govori. Govori mnogo i ovde smo da izrazimo svoju zabrinutost i osudimo takve događaje te da se zajednički borimo da takvo nešto se ne ponavlja“, kazao je Đorđe Šebez, paroh Gomjeničko-petrovski.

Ovakvih ozbiljnih incidenata, kaže, ranije nije bilo, zabrinuti smo i ogorčeni ovim događajem.

Ističe da ovakvo nešto ne smije se ponavljati a upad bošnjaka u pravoslavno crkveno dvorište i fizičke nasrtaje na pravoslavce okvalifikovao je zabranom slobode i okupljanja.

Zbog čega se nekoliko dana ćutalo o ovom nemilom događaju, sagovornici BN TV,ističu da je to pokušaj zataškivanja cijelog slučaja.

Odmah po incidentu, na lice mjesta stigla je policija koja je obavila uviđaj, a o svemu je obaviješten tužilac Okružnog javnog tužilaštva Prijedor, koji se izjasnio da se radi o krivičnom djelu tjelesna povreda i da se, nakon kompletiranja predmeta, protiv lica Dž.T, dostavi izvještaj za počinjeno krivično djelo.

rtvbn.com