Četrnaesti juni se u svijetu obilježava kao Svjetski dan dobrovoljni davaoca krvi i koristimo priliku da svim dobrovoljnim davaocima krvi čestitamo taj dan i poželimo im puno zdravlja i sreće u budućnosti.

Najbolji način da se obilježi 14. juni kao značajan datum u davalaštvu krvi je organizovanje akcije sa što boljim odzivom svih onih koji se osjećaju zdravi da bi mogli darivati dragosjenu tečnost.

Gradska organizacija Crvenog krsta Prijedor u dogovoru sa Zavodom za transfuzijsku medicinu Republike Srpske – služba Prijedor, planira početak akcije prikupljanja krvi u ponedjeljak 14. juna 2021. godine sa početkom od 8 časova.

Akcija će trajati cijelu radnu sedmicu odnosno do petka 18. juna 2021.godine u prostorijama Zavoda za transfuzijsku medicinu – služba Prijedor u sklopu JZU Opšta bolnica “Dr Mladen Stojanović” u Prijedoru.

Pošto je krv jedini lijek koji se ne može kupiti a pred nama su i dani godišnjih odmora, nadamo se da će u Prijedoru, kao i uvijek do sada, biti zadovoljavajući odziv članova najhumanije porodice dobrovoljnih davalaca krvi na čemu se unaprijed zahvaljujemo”.

Crveni krst Prijedor