Na današnjoj 28. sjednici Štaba za vanredne situacije Grada Prijedor konstatovano je da je epidemiološka situacija u Prijedoru zadovoljavajuća.

Iz Higijensko-epidemiološke službe Doma zdravlja Prijedor je potvrđeno da je trenutno pod zdravstvenim nadzorom 8 lica, da je iz zdravstvenog nadzora izašlo 7.817 lica, da je trenutno pozitivnih na test virusa korone 16 lica, ukupno oporavljenih je 1.744 lica i ukupno do sad preminulih je 118 lica.

Testiranja na prisustvo virusa korona se vrše po zahtjevima ljekara porodične medicine iz ARI ambulante.

Vakcinacija građana teče po planu shodno broju i vrsti vakcina, ali i kategoriji stanovništva kojoj su iste namijenjene.

Broj pacijenata koji se u bolnici „Dr Mladen Stojanović“ na kovid odjeljenju liječi od oboljenja uzrokovanih virusom korona je 11 i to 6 pacijenata je iz Prijedora, 2 iz Kozarske Dubice i 3 iz Novog Grada.

Ležeći pacijenti imaju težu kliničku sliku, a dodatno radi se o pacijentima starije životne dobi koji imaju i druge zdravstvene poteškoće.

Inspekcijski nadzori i nadzori i kontrole policije i komunalne policije su redovni.

U prioritetu se nalaze kontrole i nadzor rada svadbenih salona i ugostiteljskih objekata sa muzikom uživo na otvorenom prostoru.

U vrtićima nema zaraženih lica, a broj djece je u blagom padu usljed početka ljeta i godišnjih odmora roditelja.

Dezinfekcije svih objekata vrtića „Radost“ se redovno vrše svakog petka.

Štab za vanredne situacije Grada Prijedor zamoljava i apeluje na pravna lica i građane Prijedora da se tokom svadbenih i drugih slavlja pridržavaju mjera propisanih od strane Republičkog štaba za vanredne situacije kako ne bi došlo do povećanja zaraze virusom korona i povećanja broja pacijenata u prijedorskim zdravstvenim ustanovama.

Štab za vanredne situacije Grada Prijedor