Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama Sv. Vračevi u Bijeljini i sv. apostol Luka u Doboju izvršeno je testiranje 463 laboratorijska uzorka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 24 osobe.

Radi se o 11 muških i 13 ženskih osoba, od kojih su 18 srednje i šest osoba starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, pet osoba je iz Bijeljine, tri iz Zvornika, po dvije iz Bileće, Laktaša, Mrkonjić Grada i Trebinja i po jedna iz Banjaluke, Bratunca, Broda, Dervente, Prijedora, Ribnika, Ugljevika i Šamca.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljena su četiri smrtna slučaja kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa korona.

Radi se o osobama starije životne dobi iz Modriče, Teslića, Šipova i Prijedora.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 63.986 slučajeva virusa korona, a preminulo je ukupno 3.667 osoba kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada se oporavilo 45.915 osoba, a testirano je ukupno 274.005 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 323 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 130, a u ostalim bolnicama 193.

Na respiratoru su 34 osoba (15 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, 19 u ostalim bolnicama).

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 2.925 osoba, a nadzor je završen kod 192.261 osobe.

Institut za javno zdravstvo Republike Srpske