Gradonačelnik Prijedora Dalibor Pavlović rekao je danas da Gradska uprava pruža punu podršku nadi i želji da mjesna zajednica LJubija dobije onaj sjaj koji zaslužuje i koji je imala u predratnom periodu.

“Dogovorili smo se da idemo korak po korak s obzirom na stanje u gradskom budžetu i već radimo na jednom dječijem igralištu, krećemo sa rekonstrukcijom rukometnog terena, krova fiskulturne sale za koji je sredstva obezbijedila predsjednica Republike Srpske”, izjavio je Pavlović novinarima nakon što je danas održao sastanak sa članovima Savjeta mjesne zajednice LJubija.

On je najavio skorašnje održavanje još jednog sastanka gdje će biti dogovoreni ostali koraci koji se planiraju u budućnosti u LJubiji.

“Ono što je bitno za sve mještane je da smo prepoznali značaj LJubije, koja je bila zapostavljena i da ćemo dati sve od sebe da LJubija bude ono što je zaslužila. U tom pravcu imali smo ovdje i posjetu predsjednice Republike Srpske koja je , takođe, upoznata sa LJubijom i koja želi da pomogne”, rekao je Pavlović.

On je podsjetio i na nedavnu posjetu premijera Radovana Viškovića sa kojim je razgovarano o rudarenju i pokretanju Rudnika željezne rude što je jako značajno za sve mještane LJubije, za otvaranje novih mjesta i dalji razvoj.

U LJubiji je danas obilježen Dan ove mjesne zajednice 22.maj i to je bila prilika za prisjećanje na poginule borce odbrambeno-otadžbinskog rata parastosom u spomen-sobi i polaganjem cvijeća i prisluživanjem svijeća na spomenik u centru LJubije. Praznik ove mjesne zajednice bila je prilika i da se održi radni sastanak i progovori o budućnosti ovog, nekada veoma razvijenog rudarskog gradića, u kojem je nekada nastupao i čuveni Pavaroti.

Predsjednik Savjeta mjesne zajednice LJubija Goran Praštalo izjavio je da su razgovori vođeni o pomoći Gradske uprave i njihovom odnosu prema ovoj mjesnoj zajednici.

“Mogu da se zahvalim na već do sada učinjenom,a dobili smo obećanja da ćemo i u narednom periodu raditi i graditi”, rekao je Praštalo.

On je dodao da, budući da nije prošlo ni pet mjeseci kako su ovi mladi ljudi došli na čelo grada, ima dosta pomaka i da je ubijeđen da za LJubiju idu sigurno bolji dani.

LJubija, koja je od Prijedora udaljena petnaestak kilometara, ima 1200 stanovnika.

prijedorgrad.org