U holu Gradske uprave Prijedor sinoć je otvorena izložba pod nazivom “Otkrij prošlost-dizajniraj budućnost”.

Riječ je o sedam radova koji su nastali u okviru istoimenog projekta koji su vodili Agencija lokalne demokratije iz Prijedora i Međunarodna organizacija za migracije /IOM/, a u kojem su učestvovali polaznici škole slikanja akademskog slikara Borisa Eremića.

“Riječ je o izuzetno talentovanoj djeci koji su radili na starim fotografijama grada Prijedora gdje su dizajnirali neke svoje svijetove i likovne priče”, rekao je Eremić novinarima na otvaranju izložbe.

On je dodao da su tokom rada na slikama upoznavali Prijedor u kulturnom i istorijskom smislu, a uradili su i tri murala u Kozarcu, LJubiji i ljetnoj bašti.

“Ovo je jedan lijep spoj mladosti, kulture i Gradske uprave i smatram da bi ove manifestacije mogle da budu praksa u budućnosti”, rekao je Eremić dodajući da su tehnike kojima su slike rađene uglavnom akrili i ulje na platnu.

Gradonačelnik Prijedora Dalibor Pavlović je izjavio da je izložba organizovana kao jedna od manifestacija povodom Dana grada,16.maja.

“Smatrali smo da su ova djeca zaslužila da njihovi radovi budu izloženi na ovom mjestu i da svi koji dolaze u Gradsku upravu vide kako naši mladi umjetnici rade i šta oni to znaju”, izjavio je Pavlović.

Autori će nakon desetak dana ,koliko će trajati izložba u holu Gradske uprave, dvije slike pokloniti Gradu, a ostale gradskim ustanovama i školama.

prijedorgrad.org