Gradska uprava u Prijedoru će tokom ove sedmice raspisati tender za izbor izvođača radova koji će asfaltirati Ulicu Nikole Luketića i građanima ponovo vratiti asfalt bez kojeg su ostali par dana pred lokalne izbore.

Ovu ulicu u naselju Čirkin Polje danas je posjetio gradonačelnik Prijedora Dalibor Pavlović. On je razgovarao sa mještanima koji su mu potvrdili da su sami plaćali postavljanje asfalta prije 30 godina.

-Prije izbora prethodna vlast je odlučila da rekonstruiše ovu ulicu, ali nikada je nisu završili. Vidio sam da je ulica makadamska, da trenutno nema asfalta, i već ove sedmice raspisaćemo tender za završetak ove ulice, da je asfaltiramo i vratimo u stanje u kojem je bila prije izbora i toga što su uradili sa ovom ulicom- izjavio je on.

Dodao je da je nova Gradska uprava opredjeljena da radi prioritetno ono što je neophodno građanima.

-Smatramo da nije bilo korektno prije izbora uraditi ovo od ulice i nakon toga je ostaviti građanima u milost i nemilost. Nije u redu da trpe prašinu zbog nekoga ko je nešto započeo, a nije završio-zaključio je gradonačelnik Pavlović.

Vršilac dužnosti načelnika Odjeljenja za saobraćaj i komunalne poslove grada Prijedora Dragoslav Kabić potvrdio je da će Ulica Nikole Luketića u dužini od 350 metara biti asfaltirana čim se izabere izvođač radova.

-Jutros smo dali nalog za raspisivanje tendera, čekali smo da se usvoji plan javnih nabavki i završi procedura oko usvajanja budžeta. Po preračunu radova to će koštati 46.000 KM, mi smo obezbijedili novac u budžetu-rekao je Kabić.

On je podsjetio da je asfalt u Ulici Nikole Luketića prethodno oštećen tokom prošlogodišnjih radova na rekonstrukciji vodovodne mreže koja je rađena ispod saobraćajnice.

-Bilo je planirano tadašnjim ugovorom da se asfaltira ovaj dio. Prema mojim saznanjima usljed oštećenje kompletne Ulice Zmaj Jove Jovanovića sav novac je preusmjeren da se završi tamo taj dio i ovaj je ostao nezavršen-kaže Kabić.

On je dodao da je rekonstrukcija vodovoda završena i da se očekuje da u narednih par dana “Vodovod” betonira i šaht na kraju Ulice Nikole Luketića.
Mještani Ulice Nikole Luketića šest mjeseci hodaju pa makadamu i rupama i čekaju da im nadležni vrate asfalta za koji tvrde da im je ukraden.

prijedorgrad.org