Broj:02- sl- 32/21
Datum: 28.4.2021.godine

SAOPŠTENJE

Na 22. sjednici Štaba za vanredne situacije Grada Prijedor konstatovano je da je epidemiološka situacija u Prijedoru, u odnosu na prethodni period, zadovoljavajuća.

Broj pacijenata koji se u bolnici „Dr Mladen Stojanović“ na kovid odjeljenju liječi od oboljenja uzrokovanih virusom korona je 34. Smrtnost je i dalje značajna, što potvrđuje podatak da je u posljednja 24 časa preminulo troje pacijenata. Radi se o pacijentima starije životne dobi koji su imali i druge zdravstvene probleme.

Iz Higijensko-epidemiološke službe Doma zdravlja Prijedor je potvrđeno da je trenutni broj lica zaraženih virusom korona 70. Testiranja na prisustvo virusa korona se rade redovno, i potvrđeno je da u posljednja dva dana nema pozitivnih rezultata.

Inspekcijski nadzori i nadzori i kontrole policije i komunalne policije su pojačane od otvaranj ugostiteljskih objekata i fitnes centara. Kontrole su pokazale visok nivo poštovanja epidemioloških mjera kako od privatnih lica, tako i od strane građana.

U vrtićima nema zaraženih lica i broj djece koji dolaze u vrtić je blizu maksimalnog broja upisanih.

Dezinfekcije javnih ustanova i javnih površina se obavljaju redovno.

Štab za vanredne situacije Grada Prijedor zamoljava i apeluje na pravna lica i građane Prijedora da se tokom predstojećih praznika pridržavaju propisanih epidemioloških mjera kako praznični dani ne bi bili dani širenja zaraze virusa korona i naknadnog povećanja broja pacijenata u prijedorskim zdravstvenim ustanovama.

Komandant Štaba Dalibor Pavlović