Fudbaleri “Rudar-Prijedora” propustili su priliku da pobjedom protiv trebinjskog “Leotara” u susretu 22. kola Prve lige RS, praktično osiguraju titulu prvaka.

Tome su u prilog išli i rezultati ostalih konkurenata za plasman u Premijer ligu BiH, pošto su i “Alfa Modriča” i “Zvijezda 09” poraženi.

Prijedorčani su umjesto trijumfa, razočarali svoje navijače, pa su na domaćem terenu poraženi od Trebinjaca rezultatom 2:3 koji su se tako uoči osam preostalih utakmica približili na pet bodova zaostatka.

Gosti su poveli golom Maksimovića koji je pogodio glavom sa “peterca” nakon kornera u 15. minuti.

Izjednačio je Jakupović šest minuta kasnije pošto se najbolje snašao pred golom Perišića.

Nakon loše ispucane lopte golmana Petrovića, Blažević je pred kraj prvog dijela igre odličnim volej udarcem iskosa sa 30-ak metara pogodio suprotni ugao za novo vođstvo “Leotara”.

Isti igrač povisio je na 1:3 u 50. minuti kada je iskoristio lošu reakciju domaćih i izašao sam pred čuvara mreže domaćih.

Prijedorčani su potom sve karte bacili u npad a nakon solo prodora Santosa po lijevoj strani i povratne lopte u “srce šesnaesterca” pogodio je Stjepanocić za 2:3.

Ipak, uprkos svojevrsnoj “opsadi” gola gostiju, izabranici trenera Savića nisu pronašli put do mreže koji bi bio dovoljan za remi.

Treba reći da je domaćima “presudio” igrač koji je prije 10-ak godina nosio upravo dres “rudara sa Sane”.

Kao veliki talenat, Emanulah Blažević iz Kozarca se nakon pionirskog staža u “Rudar-Prijedoru”, našao u podmlatku “Dinama” iz Zagreba gdje je proveo nekoliko godina.

Fudbalski put ga je potom doveo u “Krupu” iz Krupe na Vrbasu da bi protekle zime prešao na pozajmicu u “Leotar” gdje pruža odlične partije.

Rudar-Prijedor: Leotar 2:3 (1:2)

Prijedor
Gradski stadion
Bez gledalaca
Sudija: Mario Jelić (Banja Luka)
Strijelci: Jakupović u 21. i Stjepanović u 61. za Rudar-Prijedor, Maksimović u 15, Blažević u 43. i 50. minuti za Leotar
Žuti kartoni: Gavranović, Burazor, Ivetić (Rudar-Prijedor), Milić, Šipovac, Mićunović, Ateljević, Sekulović(Leotar)

Rudar-Prijedor
Petrović, Kruz (Marić), Pekija, Santos, Gavranović, Amoa, Radulović, Ivetić, Jakupović, Marmat (Stjepanović)
Trener: Boris Savić

Leotar
Perišić, Milić, Šipovac, Ramić (Sekulović), Zečević, Medan (Paranos), Maksimović (Ristić), Mićunović, Ateljević, Blažević, Đurić
Trener: Oleg Ćurić

Tekst i foto – www.prijedordanas.com