FK Rudar-Prijedor, u 17. kolu šampionata, nedjelju, u derbiju m:tel Prve lige RS, dočekuje drugoplasirani tim – ekipu Zvijezde ’09 iz Etno sela Stanišići.

Povodom ove značajne utakmice, u Prijedoru je održana konferencija za medije kojoj su prisustvovali šef stručnog štaba Rudara – Boris Savić, i igrač žuto-plavih i reprezentativac selekcije BIH U-19 – Dragan Bilbija.

“Igramo protiv možda najvećeg rivala u trci za šampionsku titulu, ekipe koja će pretendovati ka plasmanu u Premijer ligu BIH. Jasno su pokazali te ambicije dovođenjem nekoliko pojačanja sada u zimskom prelaznom roku. Ja dobro poznajem tu ekipu, čiji sam trener bio, i danas je tu dosta mladih igrača koje sam trenirao, koji zajedno sa iskusnim pojačanjima posjeduju veliki kvalitet. Očekuje nas jako teška i intenzivna utakmica, i biće to pravi test za nas. Očekivanja su svakako sva tri boda i dodatno približavanje našem cilju – tituli šapiona i plasmanu u Premijer ligu BIH”, kazao je Savić.

Mladi Bilbija takođe očekuje da ukupan plijen ostane u Prijedoru: “Igramo derbi, i to je sasvim dovoljan motiv da pružimo svoj maksimum u nedjelju. Dobro smo trenirali ove sedmice, u ekipi vlada odlična atmosfera, i mislim da se mi sve pitamo, i da će svaki igrač na terenu protiv Zvijezde ’09 dati sve od sebe, pa rezultat neće izostati.”

Utakmica između Rudara i Zvijezde ’09 je na rasporedu u nedjelju u 14:30 časova na Gradskom stadionu u Prijedoru, a direktan TV prenos ćete moći pratiti na programu RTRS Plus televizije.

rudar-prijedor.com