rudar prijedor-dugopolje (3)Fudbaleri Rudar-Prijedora poraženi su u trećoj prijateljskoj utakmici u sklopu priprema za nastavak Prve lige Republike Srpske.

Prijedorčani su u Makarskoj izgubili rezultatom 0:1 (0:0) od ekipe Mladost (Doboj-Kakanj), koja se nalazi na trećem mjestu tabele Prve lige Federacije BiH i bori se za ulazak u Premijer ligu.

Izabranici trenera Bujića su imali inicijativu tokom prvog dijela igre i bili su bolji protivnik a najbolju šansu su imali nakon šuta Pavkovića kada je odbrana Mladosti izbacila loptu sa gol-linije.

Jedini pogodak na meču koji je igran na stadionu NK Zmaj iz Makarske postignut je iz jedanaesterca početkom drugog dijela igre.

Rizvanović je bio siguran izvođač penala koji je dosuđen nakon prekršaja koji je napravio Ćulum.

-Bila je ovo jedna „prava prvenstvena“ utakmica, borbena sa obje strane. U ekipi Mladosti većina igrača ima premijerligaško iskustvo i pokazali su se kao kvalitetan protivnik. Ne bih imao ništa protiv da se u narednoj sezoni sretnemo u prvenstvenim duelima najvišeg ranga takmičenja – rekao je Nebojša Šodić, jedan od najiskusnijih i najborbenijih prvotimaca Rudar-Prijedora.

Rudar-Prijedor
Kozić, Saničanin, Ćulum, Šodić, Kukavica, Arežina, Burazor, Kantar, Radoja, Pavković, Ristić
Još su igrali: Marić, Kojić, Pekija, Despotović
Trener: Zoran Bujić

Mladost (Doboj-Kakanj)
Šabić, Rizvanović, Hrelja, Alagić, Huseinspahić, Hasanović, Savić, Džafić, Šišić, Isaković, Dilaver
Trener: Nijaz Kapo

Tekst – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com
Foto – arhiva