Odbornici Skupštine grada Prijedora imenovali su juče Slobodana Javora za vršioca dužnosti direktora Doma zdravlja Prijedor, a razriješili dužnosti direktoricu ove zdravstvene ustanove Slavicu Popović na inicijativu Kluba odbornika SNSD-a koju je Komisija za izbor i imenovanja ocijenila opravdanom, podsjetivši da 2019. godine “Skupština grada Prijedor nije usvojila izvještaj o radu Doma zdravlja Prijedor za 2018. godinu”

Gradonačelnik Prijedora Dalibor Pavlović izjavio je da ne može reći da li je riječ o političkoj odluci, navodeći da se među direktorima koji se smjenjuju nalaze i kadrovi SNSD-a.

“Očigledno je da oni koji su pokrenuli inicijativu nisu zadovoljni radom prethodnih direktora i da žele da postave neke nove ljude, mlađe i energičnije koji hoće da donesu promjene. To je legitimno pravo Skupštine. Skupštinska većina je donijela takvu odluku i to je sve u skladu sa statutom, zakonom i svim onim što je neophodno da bude da bi se provela ta smjena”, rekao je Pavlović novinarima u Prijedoru na pauzi zasjedanja.

Odbornici Skupštine grada Prijedora imenovali su juče vršioce dužnosti u još pet javnih ustanova čiji osnivač je grad Prijedor.

Za vršioca dužnosti direktora Dječijeg vrtića “Radost” Prijedor imenovana je diplomirana pravnica Tatjana Brdar, a razriješena je dužnosti direktorica ove predškolske ustanove Gordana Jekić.

NJenu smjenu inicirao je gradonačelnik Prijedora Dalibor Pavlović s obrazloženjem da je Jekićeva “izvršila povredu iz člana 86. Zakona o predškolskom vaspitanju i obrazovanju”.

Za vršioca dužnosti direktora Gradske apoteke Prijedor imenovan je diplomirani pravnik Vladimir Stakić, a razriješen dužnosti direktor ove zdravstvene ustanove Milan Kubat na inicijativu Socijalističke partije na osnovu koje je Komisija za izbor i imenovanja “zauzela stav da je u prethodnom periodu od strane direktora učinjen niz propusta koji nanose štetu interesima ove javne zdravstvene ustanove, kao i njenog osnivača, Grada Prijedora”.

Za vršioca dužnosti direktora Sportske dvorane “Mladost” imenovana je diplomirani ekonomista Tijana Bereta Jacišin, a razriješen dužnosti direktora ove javne ustanove Duško Rajilić na inicijativu Ujedinjene Srpske na osnovu koje je Komisija za izbor i imenovanja ocijenila da je Rajilić “izvršio povredu svojih zakonskih i statutarnih obaveza” i da “treba da bude razriješen bez obzira na činjenicu da mandat na koji je imenovan još uvijek traje”.

Za vršioca dužnosti direktora Pozorišta Prijedor imenovan je akademski glumac Srđan Knjeginjić, a razriješen direktor Zoran Baroš kojem je mandat istekao u februaru poršle godine.

Za vršioca dužnosti direktora Galerije “Sreten Stojanović” imenovan je magistar muzičko-instrumentalne umjetnosti Aleksandar Drinić, nakon što je ova funkcija upražnjena usljed smrti prethodnog direktora Tihomira Ilijaševića u julu prošle godine.

Gradonačelnik Prijedora Dalibor Pavlović zahvalio se svim razriješenim direktorima na dosadašnjem radu.

“Očigledno je došlo i do smjene generacija, pa i političke volje, kao i nezadovoljstva radom određenih direktora, ali ipak i oni su bili direktori i njima se ovim putem zahvaljujem”, zaključio je Pavlović.

Za svih šest javnih ustanova Skupština je imenovala komisije za primopredaju dužnosti između dosadašnjih rukovodilaca odnosno zaposlenika Galerije “Sreten Stojanović” i novoimenovanih vršilaca dužnosti direktora.

www.prijedorgrad.org