borac kd-omarska-prijateljskaU prijateljskom odmjeravanju snaga drugoligaša Republike Srpske na pomoćnom terenu Gradskog stadiona u Kozarskoj Dubici, teškom za igru, Omarska je slavila protiv Borca sa 3:1, iako je Borac na poluvremenu imao gol prednosti.

Ekipa koju vodi Prijedorčanin Željko Knežević povela je u 30.minuti pogotkom Vladana Reljića iz slobodnog udarca, kada je iznenadio golmana gostiju Mladena Jokića.

U nastavku kreator preokreta bio je Vedran Panić, pošto je prvo u 50. minuti, nakon kornera Darka Zdjelara, glavom poslao loptu u mrežu Dubičana izjednačio na 1:1, a poslije prekršaja nad njim u 86. minuti u šesnaestercu domaćih, Darko Romanić je sa „bijele tačke“ postavio konačan ishod.

U međuvremenu, prednost izabranicima Milenka Vulete, donio je u 58. minuti kapiten tima Anando Krecelj, koji je rutinski pogodio ciljnakon što je lijepo proigran od strane Dejana Niševića.

Borac(KD)-Omarska 1:3(1:0)

Kozarska Dubica
Gradski stadion
Gledalaca: 50
Sudija: Danijel Mandić (Kozarska Dubica)
Strijelci: Reljić u 30. za Borac, a Panić u 50. Krecelj u 58. i Darko Romanić u 85.minutu (iz jedanaesterca) za Omarsku

BORAC:
Krivdić, Pekić, M.Kondić, Ne.Marinović, Vujčić, Burazor, Dalić, Reljić, Miodragović, Đurašinović, Pralica Igrali su još: Tišma, Ni.Marinović, S.Kondić, Drvenica, Zec, Marin
Trener: Željko Knežević

OMARSKA:
Jokić, D.Nišević, Malešević, B.Romanić, Stanojević, De.Romanić, Zdjelar, Da.Romanić, Grahovac, Panić, Krecelj
Igrali su još: Anđić, Pađen, Ritan
Trener: Milenko Vuleta

OMARŠČANI NEKOMPLETNI

Trener Omarščana Vuleta nije mogao da računa na golmana Begovića, potom Jaćimovića, Hrvaćanina, Višića i Nemanju Niševića. Sljedeći protivnik u okviru priprema za proljećne borbe za bodove je prijedorski Radnik Urije, u nedjelju na igralištu „Tukovi“ u Prijedoru.

N.Đerić/A.Drakulić