Policijski službenici Policijske stanice Novi Grad, Policijske uprave Prijedor, 04.03.2021. godine, Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor, podnijeli su Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu protiv lica V.Đ. iz Novog Grada, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela „Falsifikovanje ili uništavanje službene isprave“ i „Nezakonito postupanje u privrednom poslovanju“.

Osumnjičeni V.Đ. se tereti da je kao odgovorno lice društva ograničene odgovornosti iz Novog Grada, u namjeri sticanja protivpravne imovinske koristi, sačinio, i bez protokolisanja u evidencijama preduzeća, dana 02.12.2020. godine, Policijskoj stanici Novi Grad dostavio odštetni zahtjev u kojem je navedena količina robe ukupne vrijednosti od oko 3.267 KM, navodeći da je roba otuđena izvršenjem krivičnog djela koje je počinjeno nad objektom preduzeća i prijavljeno u oktobru mjesecu 2020. godine.

Osumnjičeni je takođe prijavio i da je izvršenjem tog krivičnog djela otuđen određeni iznos novca, što nije evidentirao u blagajnu preduzeća, niti je dokumentaciju potrebnu za rasknjižavanje robe i novca dostavio knjigovodstvenoj agenciji.

PU Prijedor
Foto – ilustracija