Policijski službenici Policijske uprave Prijedor, 22.02.2021. godine, lišili su slobode lice A.P. iz Livna, prilikom pokušaja da izvrši krivično djelo „Prevara“.

Navedenog dana, Policijskoj upravi Prijedor, obratilo se lice iz Prijedora, te prijavilo da ga je putem telefonskog poziva i SMS poruka, kontaktiralo nepoznato muško lice, predstavljajući se kao član porodice prijavitelja koji se nalazi na izdržavanju zatvorske kazne, i tražio novac u iznosu od 10.000 KM, kako bi platio prijevremeno puštanje na slobodu.

Istog dana na lokaciji dogovorenoj za predaju novca u Prijedoru, osumnjičeni A.P. je lišen slobode, a kriminalističkom obradom utvrđeno je da je u planiranju i izvršenju krivičnog djela učestvovalo još jedno lice iz Prijedora, koje je trenutno nedostupno policijskim službenicima i za kojim je raspisana potraga.

Radeći na rasvjetljavanju krivičnog djela, utvrđeno je da su navedena lica, u julu mjesecu 2019. godine, počinili krivično djelo „Prevara“, kom prilikom su od lica B.K. iz Prijedora, dovodeći ga u zabludu da pozajmljuje novac poznaniku, uzeli novčani iznos od 5.000 KM.

Nakon kompletiranja predmeta, protiv osumnjičenih lica, Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor, biće dostavljen Izvještaj za počinjena krivična djela „Prevara“ i „Prevara“ u pokušaju.

PU Prijedor
Foto – ilustracija