Odbornici Skupštine grada Prijedora imenovali su danas Milorada Radića za vršioca dužnosti direktora Centra za socijalni rad, a Aleksandra Drljaču za vršioca dužnosti direktora Agencije za ekonomski razvoj grada Prijedora “PREDA-PD”.

Oba mandata su na period do 90 dana.

Prethodno su odbornici razriješili dosadašnje vršioce dužnosti direktora ove dvije javne ustanove Senku Rodić i Mišu Reljića.

Šef Kluba odbornika SDS-a Biljana Knežević rekla je da su tačke o kadrovskim rješenjima za Centar za socijalni rad antistatutarne i da bi mogle koštati novca poreske obveznike i rezultirati novim tužbama sudu, kao što su u prethodne dvije godine nezakonite smjene više lokalnih funkcionera za posljedicu imale sudske presude u korist smijenjenih, a na štetu budžeta grada.

Skupština je, takođe, usvojila zaključke o utvrđivanju dva nacrta prostornog planiranja, i to zoning plana radne zone u jugiostičnom dijelu užeg urbanog područja grada i izmjene dijela regulacionog plana Rudnika željezne rude “Omarska”, kao i set referata iz imovinsko-pravne oblasti.

SRNA