Kako je večeras potvrdio Organizacioni odbor Bogojavljenske litije i plivanja za Časni krst, sve je spremno za ovu manifestaciju koja će sutra po osmi put biti održana u Prijedoru.

Osim članova Organizacionog odbora, na večernjoj molitvi u crkvi Svete trojice u našem gradu su se okupili i oni koji će sutra plivati za Časni krst te su nakon bogosluženja primili blagoslov i skromne darove pred sutrašnju manifestaciju.

Nisu svi prijavljeni učesnici bili na večernjoj molitvi, a oni koji su opravdano odsutni večeras trebaju potvrditi svoje učestvovanje u plivanju za Časni krst.

Novina u odnosu na ranije godine jeste ta, da prošlogodišnji pobjednik neće plivati, nego će dobiti svoju ulogu u samom protokolu ovog događaja.

Tako će Danijel Drljača zajedno sa gradonačelnikom Daliborom Pavlovićem i protonamjesnikom Draganom Hrvaćaninom spustiti časni krst u rijeku Sanu.

Zbog trenutne epidemiološke situacije dogovoreno je da će samo 20 plivača biti dio litije a riječ je o onima koji ove godine plivaju po prvi put.

Za plivanje u rijeci Sani 19. januara 2021. godine prijavljeni su: Nevena Rončević, Marko Ćalić, Nenad Adamović, Boro Adamović, Radenko Marinović, Nebojša Malinović, Srđan Stupar, Stefan Paunović, Duško Kaurin, Vanja Rađenović, Goran Panić, Srđan Milosavac, Boban Živanić, Boban Bobić, Nemanja Dojčinović, Davor Katić, Dejan Majstorović, Nebojša Babić, Nebojša Pušac, Stanislav Ručnov, Marko Reljić, Mladen Blagojević, Vlado Ajdarić, Dragan Stakić, Dragan Đukić, Dragan Mutić, Kristijan Kremić, Dejan Radić, Nemanja Šiljak, Saša Dobrijević, Slaven Zekanović, Igor Kaurin, Jovica Radaković, Vid Radaković, Đorđe Radaković, Danijel Radić, Ivan Šakić, Dušan Pajović, Momčilo Stojnić, Đuka Bilaković, Mladen Malić, Stefan Popović, Slaviša Vukić, Radoslav Stević, Davor Ivanović, Radovan Paunović, Nemanja Vokić, Vanja Puzigaća.

Tekst i foto – www.prijedordanas.com

Napomena: Fotografija većeg formata iz crkve na kojoj su plivači i članovi Organizacionog odbora nalazi se na samom kraju.