Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač upriličio je krajem prošle godine tradicionalni novogodišnji prijem za policijske službenike koji su u godini iza nas iskazali visok stepen profesionalnosti i požrtvovanosti u spasavanju ljudskih života.

On je tom prilikom istakao da su oni hrabrim djelima i požrtvovanošću u spasavanju ljudskih života pokazali šta znači ponosno nositi policijsku uniformu, biti human, karakteran i vrhunski profesionalac.

Prijedorski policajci Dragan Popović i Ognjen Matijaš spasili sugrađanina iz prostorije zahvaćene požarom

„Oni su spasavali ljude, a istovremeno rizikovali svoje živote. Naši policajci su dobro obučeni i motivisani da pomažu građanima u bilo kojoj situaciji i na bilo kom mjestu”, rekao je ministar Lukač.

On je istakao da su policijski službenici ljude spasavali iz rijeka, jezera i iz teških situacija kada su životi bili ugroženi.

Među 34 policijska službenika našlo se i njih sedam koji su iz Policijske uprave Prijedor.

PU Prijedor: Policijski službenici spasili lice koje je upalo u rijeku Sanu – FOTO

Na prijemu su se našli Dragan Popović, Ognjen Matijaš, Stefan Tubin, Danijel Cvjetićanin, Milomir Novaković, Željko Cvijić i Milan Knežević.

Kako saznajemo, oni su tokom svog rada u PU Prijedor pravovremeno reagovali kada je trebalo spasavati živote ljudi iz zapaljenih objekata, odnosno iz rijeka u koje su upali.

Prijedorski policajci spasili sugrađanku koja je upala u rijeku Sanu – FOTO

Svim policijskim službenicima su na prijemu uručene zahvalnice.

MUP RS/www.prijedordanas.com