Zahvaljujući brzoj intervenciji dvojice prijedorskih policajaca današnji događaj na obalama Sane imao je sretan epilog.

Kako nezvanično saznajemo, tokom popodneva jedna Prijedorčanka se zatekla na obali gdje se sticajem okolnosti okliznula i upala u rijeku i zapetljala u rastinje.

Pretpostavlja se da je tome “kumovala” i kiša koja je padala pa je trava po kojoj se žena kretala bila skliska.

Nakon što je upala u Sanu, ona se, po svemu sudeći prepala i nije uspijevala sama izaći iz vode pa je počela da doziva u pomoć.

Sreća je da su se u tom trenutku prijedorski policajci našli na pravom mjestu u pravo vrijeme.

-Oko 18:10 časova u ulici Srpskih velikana u Prijedoru, tokom obilaska terena i redovnih patrolnih aktivnosti, dva policijska službenika uočila su nepoznato žensko lice u rijeci Sani. Mladi policajci Danijel Cvjetićanin i Milomir Novaković brzo su reagovali, izvukli lice iz vode i pružili mu prvu pomoć do dolaska hitne pomoći koja je lice preuzela. Utvrđeno je da se radi o licu B.R. iz Prijedora koje je slučajno upalo u rijeku – potvrdila je Zvezdana Alendarević, portparolka Policijske uprave Prijedor.

Prema našim informacijama žena je na licu mjesta pregledana i medicinski zbrinuta od radnika prijedorska hitne pomoći.

Potom je upućena u prijedorsku bolnicu iz koje je, kako saznajemo, otpuštena sat vremena kasnije.

Podsjećamo, ovo nije prvi slučaj da su prijedorski policajci pravovremenim intervencijama spašavali živote osobama koje su se našle u rijeci Sani.

Jedna od takvih situacija dogodila se 2. januara 2018. godine kada je policijski službenik Slađan Dačić, koji nije bio na dužnosti, iz rijeke Sane izvukao mladića koji je skočio sa gradskog mosta.

Tekst i foto – www.prijedordanas.com