Udruženje za pomoć oboljelima od astme i hronične opstruktivne plućne bolesti „Anemona“ godinama se trudi da povodom novogodišnjih praznika obraduje svoje najmlađe članove.

Zahvaljujući pijateljima Udruženja koje postoji već 13 godina, tradicija je nastavljena i ovog decembra.

Kako je potvrdila predsjednica “Anemone” Ilinka Macura, koja je danas na zadovoljstvo mališana imala i ulogu bake mrazice, za djecu je pripremljeno 55 paketića.

Baka mrazica je danas imala pomoć od Djeda mraza pa su zajedno dijelili paketiće i slikali se.

-Naše Udruženje ima oko 700 članova, od kojih su najbrojnija djeca koja pohađaju osnovnu školu i mlađi. Godina je bila teška i puna izazova u borbi sa korona virusom. Nismo bili u mogućnosti da za sve članove obezbijedimo novogodišnje poklone, pa smo odlučili da obradujemo one najmlađe i one iz porodica slabijeg imovinskog stanja, koji se i najviše raduju paketićima – rekla je Macura koja se zahvalila svim donatorima koji su velikodušno pomogli da se obraduju mališani oboljeli od astme.

Jedan od prvih koji je podržao ovu akciju prikupljanja paketića je i gradonačenik Dalibor Pavlović.

On je danas svojim prisustvom na podjeli poklona za najmlađe dao podršku radu “Anemone”.

Evo i spiska svih donatora koji su pomogli oko paketića: grad Prijedor, gradonačelnik Dalibor Pavlović, Fabrika keksa “Mira”, odbornici Slađana Radaković i Duško Miletić, Mile Popović-Miletex Prijedor.

Tekst i foto – www.prijedordanas.com