Nastavljena je potraga za sportskim avionom “pajper 28” koji je juče nestao iznad Kozare.

Na terenu su i naše reporterske ekipe.

– Ekipa RTRS-a se nalazi nedaleko od Lisine na Kozari, odakle je potraga za nestalim avionom i njegovom posadom nastavljena prema visu Međedovo brdo i odatle prema Podgracima na teritoriji Gradiške – javlja naš reporter Boris Anđić.

Ova lokacija obuhvata veliku površinu od oko 200 hektara izuzetno nepristupačnog terena.

– Većinom je riječ o šumskom području, a potragu za nestalim avionom otežavaju izuzetno teški vremenski uslovi i niska temperatura, a vidljivost je slaba zbog guste magle – dodaje Anđić.

Teren sa kojeg se javljaju, od juče su obišle brojne spasilačke ekipe, prije svega pripadnici policije, planinari, ali i druge brojne službe.

Nažalost, još uvijek nema informacija o nestalom avionu i sudbini dva člana posade. Zbog poznavanja terena, planinari su u ranim jutarnjim časovima takođe nastavili potragu.

Policijski službenici Policijske uprave Gradiška, zajedno sa policijskim službenicima Policijske uprave Prijedor, Specijalne antiterorističke jedinice, kao i jedinica Žandarmerije zajedno su na terenu u potrazi za nestalim avionom, rekla je Srni portparolka Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske Mirna Miljanović.

RTRS