Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i bolnicama Sv. Vračevi u Bijeljini i Sv. apostol Luka u Doboju izvršeno je testiranje 629 laboratorijskih uzoraka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 73 osobe u Republici Srpskoj.

Radi se o 34 muške i 39 ženskih osoba, od kojih je 14 mlađe, 46 srednje i 13 osoba starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, 33 osobe su iz Banjaluke, sedam iz Bijeljine, šest iz Doboja, po tri iz Stanara, Teslića i Čelinca, po dvije iz Dervente, Mrkonjić Grada, Trebinja, Zvornika i Čajniča i po jedna iz Ljubinja, Nevesinja, Osmaka, Prijedora, Prnjavora, Novog Goražda, Rogatice i Ugljevika.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljen je jedan smrtni slučaj kod kojeg je potvrđeno prisustvo novog virusa korona.

Radi se o ženi srednje životne dobi iz Pala.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 8.895 slučaja virusa korona, a preminule su ukupno 293 osobe kod kojih je potvrđen test na novi virus korona.

U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada se oporavilo ukupno 5.833 osoba, a testirano je ukupno 76.197 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 171, u Univerzitetsko kliničkom centru Republike Srpske 56, a u opštim bolnicama 115.

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 3.497 soba, a nadzor je završen kod 58.422 osobe.

Institut za javno zdravstvo Republike Srpske