Asfaltiranje lokalnih puteva i gradskih ulica je isključivo u nadležnosti gradske uprave a ne političkih stranaka ili nekih drugih ustanova, rekao je Zlatko Ritan vršilac dužnosti načelnika Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove Prijedora, reagujući na sve češće pojave nekih političkih partija, koje, po njegovim riječima, u jeku predizborne kampanje, obilaze naselja i šire dezinformacije.

-To je nažalost dnevna politika svake predizborne kampanje u kojoj pojedinci hodaju po terenu dajući pogrešne informacije građanima koji nakon toga ne znaju kome više da vjeruju – rekao je Ritan dodajući da je jedan takav primjer zabilježen ovih dana u Aerodromskom naselju.

-Imamo primjer jedne aerodromske ulice koja je jedan od većih infrastrukturnih problema u prethodnih deset godina. Grad Prijedor je prethodne godine potpisao ugovor za izgradnju kanalizacione mreže na tom dijelu po predmetu Glavica jedan, dva, tri i četiri. Do danas su izvršeni radovi na kanalizaciji dva, tri i četiri. Ostao je završetak projektne dokumentacije i izvođenje radova na Glavici jedan i to je bio priporitetan problem rješavanja u tom dijelu Velikog Palančišta. Nakon završetka kanalizacije ulazimo u proceduru asfaltiranja tog putnog pravca. Informacija da taj putni pravac neće biti asfaltiran je netačna, jer je na pretposljednjoj Skupštini, na spisku infrastrukturnih projekata, koji će da se rade kroz kreditna sredstva, nalazila i ta aeredromska ulica- pojasnio je Ritan.

On je rekao da sva donatorska sredstva ili sredstva koja obezbjede nevladine organizacije pa i političke partije su dobro došle, ali ne i lažna obećanja ili širenje dezinformacija.

– Molim sve da pomognu gradskoj upravi da se izvrše svi ti projekti , a ne da svojom snagom pokušavate oboriti te projekte ili uticati da se kreditna sredstva stopiraju samo da bi dobili neke svoje političke poene . Predlažem da se takmičimo u izvedenim radovima u poslu koji je urađen a ne po informacijama koje nisu istinite- poručio je Ritan.

RTV Prijedor-Kozarski vjesnik