Direktor policije Republike Srpske Siniša Kostrešević i načelnik Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske Dalibor Ivanić posjetili su danas Policijsku upravu Prijedor, gdje su sa načelnikom Policijske uprave Prijedor Sretojom Vujanovićem razgovarali o aktuelnoj bezbjednosnoj situaciji na području ove Policije uprave, kao i aktivnostima koje policijski službenici preduzimaju imajući u vidu uznemirenost mještana Novog Grada zbog znatnog povećanja broja migranata u Blatni, kod Novog Grada gdje je i entitetska linija sa FBiH.

„Bezbjednosna situacija na području Policijske uprave Prijedor je dobra. Policija prati situaciju na enitetskoj liniji i preduzeće sve potrebne mjere i radnje da zaštiti mještane Blatne i okolnih mjesta oko Novog Grada, kao i njihovu imovinu, gdje je proteklih dana evidentno povećano prisusutvo migranata“, zaključeno je na današnjem sastanku direktora policije sa rukovodstvom PU Prijedor.

Direktor policije i načelnik Ivanić danas su boravili u Novom Gradu, gdje je na ovu temu razgovarao i sa načelnikom ove opštine Miroslavom Drljačom i načelnikom opštine Krupa na Uni Mladenom Kljajićem.

PU Prijedor