rudar prijedor-bujic vjeruje totijuFudbaleri Rudar-Prijedor su u prvoj provjeri, u okviru priprema za proljećni dio prvenstva Prve lige Republike Srpske, savladali na terenu sa vještačkom travom u Krupi na Vrbasu prvoligaša FBiH Podgrmeča iz Sanskog Mosta sa 3:0(1:0) golovima Siniše Radoje, kapitena Vredana Kantara i Dejana Kojića.

-Zadovoljan sam pripremama u protekle dvije sedmice. Momci su odradili sve po planu. Pružili smo svima priliku „kombinujući“ sa postavama iz kojih bi trebalo tražiti tim za nastavak takmičenja u borbama za bodove i završnici Kupa Republike Srpske – priča šef stručnog štaba zeleno-crnih Zoran Bujić.

Pored najavljenog pojačanja Filipa Arežine iz zagrebačkog Rudeša, u drugom poluvremenu u igri je bio i Borislav Nišević, dosadašnji član Bratstva (Kozarac), koji je jedno vrijeme nosio dres prvoligaša RS novogradske Slobode.

-Nije nam bio bitan rezultat u prijateljskom odmjeravanju snaga sa Sanjanima, već da momci dobro istrče i da pruže svoj maksimum. Ipak, rezultat koji je izražen pobjedom od tri gola razlike stigao je kao plod dobre igre tokom cijelog susreta – naglasio je Bujić.

Ono što raduje je da i novi strateg „rudara sa Sane“ vjeruje u mladost kluba, jer je dugo prisutan u Omladinskoj školi.

Priliku je u meču sa Sanjanima dobio i junior Stefan Gavranović, sa nadimkom „Toti“, koji igra na mjestu centralnog veznog igrača i, po mišljenju potpisnika ovih redova, na najbolji mogući način je iskoristio ukazano povjerenje.

Upravo zbog toga nije isključeno da ovaj sedamnaestogodišnjak, poput Siniše Saničanina i Ajdina Redžića, od ove zime igrača banjalučkog Borca, brzo i kao prvotimac potvrdi svoj potencijal.

Gavranović je protekle jeseni postigao čak 10 golova za juniore Rudar-Prijedora u Omladinskoj ligi BiH-grupa Zapad i bio je najefikasniji igrač ekipe koju je vodio Zoran Bujić, tada trener juniora a danas prve ekipe „rudara sa Sane“.

N.Đerić/A.Drakulić