poljana-zavrsen projekat rekonstrukcije tribina (1)Proteklih dana završena je realizacija projekta „Novi sjaj Bereka – rekonstrukcija tribina na stadionu Poljana“.

Najzaslužniji za ovaj projekat čije ime samo govori o čemu je riječ su Fondacija Mozaik iz Sarajeva i neformalna grupa građana iz prijedorskog naselja Raškovac, gdje se i nalazi pomenuti stadion.

-Fondacija Mozaik uz pomoć USAID-a je prije nekoliko mjeseci raspisala konkurs za projekte neformalnih grupa u lokalnim zajednicama kako bi se pomoglo građanima sa poplavljenih područja. Na području Mjesne zajednice Raškovac se okupila grupa građana koju su činili pojedinci aktivni u više udruženja i nevladinih organizacija i koja je aplicirala za projekat koji je sada realizovan – povrdila je Azra Pašalić voditelj projekta „Novi sjaj Bereka – rekonstrukcija tribina na stadionu Poljana“

Ona je dodala da se radi o akciji koja je okupila i starije i mlađe mještane Raškovca, žene i muškarce, zaposlene i nezaposlene, pripadnike svih nacionalnosti, koji su zajedno imali zajednički cilj koji je na kraju ostvaren, da tribine stadiona „Poljana“ dobiju novi sjaj.

poljana-zavrsen projekat rekonstrukcije tribina (2)-Vrijednost radova je bila 15.000 KM, a s obzirom da donacija Mozaika i USAID-a iznosi 10.000 KM, bili smo obavezni da sami prikupimo ostalih 5.000 KM. U tome smo uspjeli zahvaljujući tradicionalnoj „Plavo-bijeloj noći“ kada je prikupljeno 4.000 KM te članicama Aktiva žena Berek na čelu sa Sabirom Medić koje su uz pomoć svojih prijatelja iz NDC Prijedor sakupili 1.000 KM – kaže Sead Baltić, predsjednik OFK „Berek 1975“.

On je dodao da je zahvaljujući projektu riješen problem prokišnjavanja u veliku salu, svlačionice i prostorije kluba, a na dobitku su svi građani Mjesne zajednice Raškovac.

Baltić se zahvalio prijateljima kluba kao i svima onima koji su na bilo koji način doprinijeli realizaciji ovog projekta, a naročito onima koji su izdvojili svoja finansijska sredstva.

Izvođač radova bilo je građevinsko preduzeće „Knežević“ iz Prijedora.

poljana-zavrsen projekat rekonstrukcije tribina (3)-Kompletne tribine smo „presvukli“ novim slojem betona kako bi spriječili dalje prokišnjavanje u prostorije koje se nalaze ispod a uradili smo i komplet nove stepenice na tribinama. Radovi su trajali oko mjesec dana a završili bismo ih i ranije da nas nisu omele loše vremenske prilike – potvrdio je Saša Knežević, direktor GP „Knežević“.

Projekat je doniran preko Fondacije Mozaik kroz program „PRO budućnost“ i Fonda solidarnosti za poplavljena područja, gdje su donirana sredstva u iznosu do 10.000 KM za obnovu institucija, domova omladine ili sportske klubove koji su pretrpjeli štetu u poplavama.

Grupa građana koja je učestvovala u realizaciji ovog projekta već se okreće traženju novih mogućnosti i donacija kako bi se obnovila stolarija na velikoj sali koja će u budućnosti služiti za održavanje raznih aktivnosti.

Stadion „Poljana“ koriste ekipe OFK „Berek 1975“ koja se takmiči u Četvrtoj ligi FSP Prijedor te ekipa FSA Prijedor koja je član Regionalne lige-grupa Zapad.

Tekst i foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com