Na području Prijedora trenutno je 13 lica pozitivnih na virus korona, 146 lica oporavilo se od oboljenja kovid 19, a 15 lica je preminulo, saopštio je danas Štab za vanredne situacije grada Prijedora.

“U kućnoj izolaciji je 17 lica, a zdravstveni nadzor je prestao za 2.349 lica. U kovid bolnici smješteno je sedam lica iz Kozarske Dubice i dva iz Prijedora”, navodi se u saopštenju.

Štab je obavezao direktore osnovnih i srednjih škola na području Prijedora da organizuju nastavu u skladu sa Planom organizovanja rada osnovnih i srednjih škola u školskoj 2020/21. godini za vrijeme trajanja pandemije virusa korona uz preporuke Vlade Republike Srpske date na jučerašnjoj sjednici.

“Gradski štab za vanredne situacije apeluje na stanovnike Prijedora da održavaju fizičku distancu od dva metra, nose zaštitne maske, održavaju ličnu i higijenu prostorija u kojima borave i rade”, stoji u saopštenju.

Obavezuju se nadzorni i kontrolni organi da intenzivno vrše kontrolu poštivanja mjera Republičkog i Gradskog štaba za vanredne situacije.

SRNA