Policijski službenici Policijske uprave Prijedor, Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor, dana 21.07.2020. godine, podnijeli su izvještaj protiv lica M.R. iz Prijedora, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivična djela „Protivzakonito zauzimanje i eksploatacija prirodnih bogatstava i dobara od opšteg značaja“, „Neovlašteno bavljenje određenim zanimanjem“ i „Falsifikovanje isprave“.

Osumnjičeni M.R. se tereti da je, u oktobru i novembru mjesecu 2019. godine, u namjeri sticanja protivpravne imovinske koristi, protivno propisima, na lokalitetu kamenoloma u Prijedoru, iskopom i izvozom plavog tehničkog kamena „serpentinita“ vršio nelegalnu eksploataciju mineralnih resursa i drugih prirodnih bogatstava, obavljajući pritom neprijavljenu i neregistrovanu djelatnost prevoza i prodaje građevinskog kamena, šljunka i sličnog materijala, isporučujući eksploatisane resurse krajnjim kupcima.

Osumnjičeni se takođe tereti da je, za prevoz i isporuku kamena tzv.šljunka, pribavio i dostavio nadležnoj inspekciji, otpremnicu sa neistinitim sadržajem.

PU Prijedor
Foto – ilustracija