Druga grupa demobilisanih boraca i ratnih vojnih invalida nižih kategorija iz Prijedora otputovala je jutros na banjsko liječenje i rehabilitaciju u banju “Mlječanica” gdje će boraviti deset dana, izjavio je predsjednik ove organizacije Zoran Predojević.

“Zahvalni smo lokalnoj zajednici, gradonačelniku i odbonicima Skupštine grada, koji su donijeli takvu odluku da ove godine prvi put nakon rata šalju u banje pripadnike Vojske Republike Srpske”, rekao je Predojević.

On je podsjetio da je prva grupa u Mlječanici boravila od 22. juna, da će naredna boraviti u banji Vrućici od 9. jula, a posljednja u Mlječanici od 3. avgusta.

“Mislimo da je ovo izuzetno dobar potez, posebno kada znamo da je Vlada Republike Srpske donijela odluku da ove godine neće slati RVI i pripadnike porodica poginulih boraca iz opravdanih razloga zbog svega ovoga što se dešava sa koronom”, ocijenio je Predojević.

On je naveo da je izbor korisnika ovog programa rađen na prijedlog svih 47 mjesnih boračkih organizacija, da je obuhvaćeno 55 članova, od kojih 45 za Mlječanicu, a deset za Vrućicu.

“Naši članovi ne plaćaju ništa. Boračka organizacija plaća prevoz, a Gradska uprava sve ostalo”, dodao je Predojević.

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković rekao je da je ovo prvi put da i borci odlaze u banje na rehabilitaciju.

“Ove godine je to dobro došlo jer mnogi procesi su stali u vrijeme korone, ali ovog puta grad je izdvojio dio sredstava da i borci mogu odlaziti u banje. Ja sa zahvaljujem i odbornicima Skupštine grada i želim borcima da odmore i poprave svoje zdravlje”, rekao je Đaković ispraćajući borce.

On je podsjetio da su do sada ovaj vid podrške koristili RVI i porodice poginulih boraca kojima to jeste neophodno, a da su se sada uključili i borci koji su jednako zaslužni za stvaranje Republike Srpske.

www.prijedorgrad.org