Istaknuti član SDS-a i dugogodišnji funkcioner ove stranke Dušan Berić odbacio je kao netačne informacije objavljene na “Fejsbuk” stranici prijedorskog SDS-a da je bio na druženju u Lamovitoj sa predsjednikom Gradskog odbora SDS Prijedor Milanom Tubinom.

“Nakon što su juče objavljene fotografije, mnogo članova stranke zvalo je da pita da li je to došlo do pomirenja sa Tubinom kojeg osnivači, dugogodišnji članovi i istinski poštovaoci SDS-a ne prihvataju i kojeg smatraju odgovornim za urušavanje stranke u Prijedoru”, rekao je Berić danas Srni.

Berić je pojasnio da se za istim stolom sa Tubinom nakratko našao na poziv prijatelja da popije piće i da je Tubin te fotografije iskoristio da obmane javnost i članstvo da je krenuo u mirenje unutar stranke i da je pridobio Berića koji je jedan od njegovih najžešćih oponenata.

“Niti je to bilo druženje, kako je uz objavljene fotografije napisano, a još manje ugodno, kao što piše. Ja se s njim ni pozdravio nisam”, naglasio je Berić.

Prema nezvaničnim informacijama, Berić će biti kandidat za gradonačelnika Prijedora, budući da dobar dio članstva stranke ne priznaje Tubina na mjestu prvog čovjeka prijedorskog SDS-a zbog netransparentnog reizbora na tu dužnost u maju prošle godine i samovolje u vođenju stranke, u koju je došao nakon što je istupio iz NDP-a.

SRNA