U finalu Kupa Srbije ove godine se sastaju Vojvodina i Partizan. Novosađani će juriti drugi trofej u klupskoj istoriji u ovom takmičenju nakon 2014. godine kada su napokon srušili prokletstvo u finalu i nakon šest poraza došli do trofeja.

Jedan od igrača koji donosi sigurnost u defanzivi je Siniša Saničanin. Prijedorčanin je standardni član ekipe trenera Nenada Lalatovića kako u prvenstvu tako i u Kup takmičenju.

-Za nas je ovo veliki uspjeh. Plasirali smo se u finale Kupa Srbije i imamo šansu da osvojimo trofej koji toliko želimo. Zaslužili smo finale jer smo odlično odigrali utakmicu protiv Čukaričkog i na kraju slavili. Igramo disciplinovano, borbeno i takav pristup ćemo sigurno imati i u finalu. To je po nama i recept za uspjeh. Vidjećemo još gdje će se igrati a naš pristup će od starta biti isti-maksimalno jak i borben kako bi došli do trofeja- rekao je Saničanin.

Stameni defanzivac će imati i dodatni motiv.

-Želim da osvojim prvi trofej u karijeri. To bi mi puno značilo, ne samo meni već i saigračima, upravi kluba, kao i našim sjajnim navijačima i gradu Novom Sadu. Atmosfera u ekipi je odlična i trener Nenad Lalatović je osim što je sjajan stručnjak i veliki motivator, tako da se očekujem da se adekvatno spremimo za ovaj meč. Imamo dovoljno vremena da budemo pravi u finalu.
Rival u borbi za trofej biće beogradski Partizan koji je savladao Zvezdu u polufinalu a zatim bio odličan u derbiju protiv Čukaričkog. Najveća opasnost po gol u “vječitom derbiju” bio je Umar Sadik koji je pravio velike probleme. Ipak, Saničanin ističe da on nije jedina opasnost po gol Novosađana.

-Sadik je odigrao odličnu utakmicu u polufinalu Kupa protiv Crvene zvezde a sličan težak zadatak imaćemo i mi u finalu. Vidim da je na njega išla gotovo svaka visoka lopta. Međutim, nije samo on opasnost. Partizan ima sjajne strance, od Bibrasa Natha, Sume kao i Asana. Svi oni donose dodatni kvalitet ekipi, ali to ne znači da se predajemo. Imamo i mi svoje prednosti i veliki motiv da se dokažemo i osvojimo trofej-dodao je Saničanin.

U prvom odmjeravanju snaga u ovoj sezoni Partizan je ostvario visok trijumf 4:0.

-Sigurno je da će taj poraz biti još jedan motiv u finalu. Imaćemo dvije utakmice protiv Partizana u samo četiri dana i treba se adekvatno spremiti za oba duela. Kod trenera Lalatovića uvijek idemo iz utakmice u utakmicu i tako će da bude i u ovom slučaju- istakao je Saničanin.

EuroBlic-srpskainfo.com
Foto – Jelena Grlić