Predsjedništvo Gradskog odbora PDP Prijedor je na večerašnjoj sjednici usvojilo prijedlog izbornog programa PDP za predstojeće lokalne izbore.

Nakon što Gradski odbor PDP u Prijedoru potvrdi ovu odluku, funkcioneri i članovi prijedorskog PDP biće obavezani da u direktnom kontaktu sa građanima predstave ključne tačke programa.

– PDP u Prijedoru je duži niz godina ukazivao na probleme u razvoju našeg grada i davao konkretne prijedloge za rješavanje istih. Ti problemi su se odnosili prevashodno na stanje u privredi i odlazak mladih sa ovih prostora. U proteklom periodu smo uspjeli da implementiramo svoja dva važna strateška cilja. Prvo smo uspjeli da u Prijedoru formiramo fond za natalitet, koji je uspostavljen na naš prijedlog i u kojem smo uspjeli da realizujemo našu ideju da svaka porodica sa početnih 200 KM bude subvencionisana sa 400 KM po novorođenčetu. Potom smo realizovali projekat uvođenja personalne asistencije pri centru za socijalni rad, koja treba da popravi kvalitet života starijih osoba, slabovidnih, slabopokretnih i drugih lica sa posebnim potrebama. Kroz naš program „Novi Prijedor“ pripremili smo i dodatni set mjera koje se odnose na značajno smanjenje taksi privrednicima i građanima, racionalizaciju i efikasniji rad Gradske uprave, poboljšanje korišćenja finansijskih sredstava Evropske unije i moderne edukacije mladih radi brzih sticanja digitalnih vještina na osnovu kojih će moći da brže dođu do posla – naglasio je predsjednik Gradskog odbora PDP u Prijedoru Dalibor Grabež.

Prema njegovim riječima, partner PDP u Prijedoru će moći da budu samo oni faktori koji su programski kompatibilni sa PDP.

Generalni sekretar stranke Milko Grmuša, koji je prisustvovao sjednici Predsjedništva Gradskog odbora, izjavio je da je PDP u proteklim godinama u Prijedoru izrastao u respektabilnu političku organizaciju koja jedina može da bude protivteža klijentelističkim faktorima na prijedorskoj političkoj sceni.

– PDP u Prijedoru neće na predstojećim izborima podržati kandidate za gradonačelnika niti DNS, niti SNSD. PDP u Prijedoru je izgradio sopstveni politički identitet i u razgovoru sa kolegama u SDS jedino možemo pristati na zajedničkog kandidata iz jedne od ove dvije političke stranke. U svakom slučaju, mi ćemo na predstojećim lokalnim izborima u Prijedoru ostvariti svoj najbolji rezultat od osnivanja i naš je plan da u narednih deset godina budemo ključni politički faktor razvoja Prijedora. Drago nam je što su to prepoznali ljudi u Prijedoru i što nam je i danas prišlo nekoliko novih članova koji su izrazili ambiciju da se politički artikulišu upravo u našoj partiji – istakao je Grmuša.

EuroBlic-srpskainfo.com