Prijedorski Štab za vanredne situacije obavezao je danas građane koji dolaze iz inostranstva da se u potpunosti pridržavaju obaveza utvrđenih rješenjem Republičke inspekcije o stavljanju u kućnu izolaciju na 14 dana.

“Lica za koja se u postupku kontrola poštovanja mjera utvrdi da ne poštuju utvrđene mjere biće sankcionisana u skladu sa nadležnostima institucije koja vrši kontrolu”, saopšteno je danas nakon sjednice Štaba.

Štab je obavezao sve subjekte, fizička i pravna lica da se u potpunosti pridržavaju zaključaka Republičkog štaba za vanredne situacije o zabrani okupljanja u grupama većim od 50 osoba na javnom mjestu.

“Obavezuju se Odjeljenje za društvene djelatnosti i druge nadležne institucije da redovno i blagovremeno sprovode mjere javne higijene – dezinfekciju, dezinsekciju i deratizaciju, u skladu sa Zakonom o zaštiti zdravlja stanovniištva od zaraznih bolesti”, navodi se u saopštenju.

Štab je naložio potpunu dezinfekciju i sve druge potrebne sanitarno-higijenske mjere u prostorijama hotela “Prijedor” u kojima su do jutros boravila lica smještena u karantin.

SRNA