rtvpd-udruzenje penzionera-tablaGradsko Udruženje penzionera Prijedor, uz pomoć lokalne zajednice, u ovako složenim ekonomskim prilikama, pronalazi načina da pomogne najsiromašnijim penzionerima kroz razne vidove pomoći, rekao je predsjednik Udruženja Slobodan Brdar.

On je istakao da je u prošloj godini jednokratnu novčanu pomoć, u iznosu od 50 do 70 KM, primilo 3.435 socijalno najugroženijih penzionera.

Članice Aktiva žena penzionera u 2014. godini obišle su 29 teško oboljelih penzionera i uručile im novčanu pomoć i pakete sa prehranom u iznosu od 130 KM.

Zahvaljujući pomoći lokalne zajednice, koja je Udruženju penzionera grada Prijedora usmjerila 220.000 KM, od čega 85.000 za banjsko klimatsko liječenje, organizovano je banjsko liječenje za 332 penzionera.

Brdar ističe da su prijedorski penzioneri pokazali visok stepen solidarnosti sa svojim kolegama iz Doboja, Šamca, Čelinca i Kostajnice čija su domaćinstva bila poplavljena i uputili im novčanu pomoć.

Organizovano je 20 izleta, od čega tri u Biogradu na moru.

Udruženje penzionera Prijedor bilo je i uspješan domaćin 14. šahovskog prvenstva RS za penzionere, koje je igrano na Mrakovici.

RTV Prijedor