Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković izjavio je danas da u ovom gradu u posljednja 24 časa nema novooboljelih, da je trenutno devet lica pozitivnih na virus korona, a da su od početka pandemije tri lica iz Prijedora preminula, a dva su izliječena.

“U kućnoj izolaciji su 53 lica, 37 je u karantinu, dok je 1.257 lica izašlo iz zdravstvenog nadzora. U prijedorskoj bolnici je pet pacijenata, od kojih jedan iz Prijedora i četiri iz Oštre Luke, a u izolaciji je jedno lice za koje se očekuje da će test uskoro biti gotov”, rekao je Đaković novinarima nakon sjednice gradskog Štaba za vanredne situacije.

On je naveo da je od petka sankcionisano 21 lice i da je uglavnom riječ o kretanju poslije 20.00 časova, te nekoliko pokušaja prelazaka u druge lokalne zajednice.

“Poslije pojave zaraze u Oštroj Luci, naša dva štaba u kontinuitetu sarađuju, razmjenjuju informacije i zajedno definišu sva pitanja gdje grad Prijedor pomaže u elementu koji nedostaje opštini Oštra Luka poput dezinfekcije. Zajedno pratimo situaciju”, istakao je Đaković.

SRNA