Republički štab za vanredne situacije održao je danas sjednicu na kojoj je donio nove mjere, odnosno relaksirao prethodno donesene.

“Što se tiče današnje sjednice Republičkog štaba za vanredne situacije, ovo je usaglašeno u svih 16 ministarstava Vlade Republike Srpske, sa prije svega našim resornim ministarstvom, ministarstvom zdravlja. Gdje su stručni timovi dali saglasnost onome što ćemo danas donijeti. Nismo htjeli ništa donositi bez njihove saglasnosti kao što je radila FBiH”, rekao je premijer Radovan Višković.

“Ove mjere koje ću saopštiti dala je struka”, rekao je Višković.

– Od današnjeg dana, osobe starije od 65 godina i više imaće svaki radni dan od ponedjeljka do petka dozvoljenu šetnju u periodu od 7.00 do 10.00 časova. Obavezno nošenje maski i nije dozvoljeno grupisanje.

“Od sutra od 7.00 do 19.00 časova mogu da počnu sa radom i uslužne radnje, radnje sa informatičkom i telekomunikacionom opremom, saloni namještaja, druge zanatsko preduzetničke radnje, osim frizerskih salona, te muzeji i biblioteke”, rekao je Višković.

Omogućuje se rad kuhinja i dostavu hrane i pića, kao i šaltersku prodaju, ali bez konzumacije unutra prostorija gdje se prodaje.

“Od 1. maja tržnim centrima ćemo omogućiti rad u kojima će i dalje biti zabranjen rad igraonica, kafića i restorana i bioskopa”, rekao je Višković.

Trgovine koje se ne bave prehrambrenom robom, a nalaze se u tržnom centru, nije dozvoljen rad do 1. maja.

” Od prvog maja u bolnicama če se vratiti specijalističke ambulante subspecijalističke ambulante sa 50 odsto kapaciteta”, rekao je Višković.

Isto važi i za Domove zdravlja.

ATV BL

Republički štab za vanredne situacije

Posted by Atv Banja Luka on Ponedjeljak, 27. April 2020.