Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković i direktor firme “Elnos BL” u Prijedoru su danas potpisali ugovor o modernizaciji javne rasvjete vrijedan 5.835.619,65 KM.

“Mi ćemo po završetku posla, koji će trajati pet mjeseci, ostvariti znatne uštede na potrošnji električne energije i na uslugama održavanja rasvjetnih tijela. Plaćanje će biti u 144 rate. Firma `Elnos BL` ulaže svoja osnovna sredstva, rasvjetna tijela i posao zamjene”, rekao je Đaković novinarima u Prijedoru nakon potpisivanja ugovora.

Od uštede koju će grad ostvariti, a ona se procjenjuje i do 60 odsto manje utroška struje i manja cijena održavanja, investiraće se u nova rasvjetna tijela na područjima koja sada nisu pokrivena javnom rasvjetom.

“Ovo je kompanija izuzetnih referenci i sretni smo što smo na kraju tenderskog procesa dobili ovu firmu da izvede radove. Pozivam sve građane da budu na usluzi ljudima koji će vršiti te poslove, jer je to veliki interes grada”, dodao je Đaković.

Direktor “Elnosa BL” Aleksandar Šukalo rekao je da je obaveza ove firme da u narednih 150 kalendarskih dana izvrši zamjenu 9.925 starih rasvjetnih tijela novim LED rasvjetnim tijelima.

“Dva benefita su najvažnija: moderna, pouzdanija i kvalitetnija rasvjeta i ušteda finansijske prirode jer će računi za struju po realizaciji ovog posla biti znatno manji”, naveo je Šukalo.

On je dodao je da kompanija “Elnos BL” dio “Elnos grupe” i da posluje u 11 zemalja Evrope.

“Mi gradimo elektroenergetske objekte od Islanda i Švedske, prkeo NJemačke do Makedonije, ali nam je uvijek u fokusu bio rad na našoj teritoriji, u našem dvorištu, u našoj Republici Srpskoj. Upravo je ovo jedan takav primjer”, istakao je Šukalo.

Vlastito ulaganje odabranog izvođača iznosi 5.835.619,65 KM sa uračunatim PDV-om, a iz budžeta grada investicija će biti otplaćena izvođaču kroz model finansiranja iz uštede potrošnje električne energije.

www.prijedorgrad.org