Policijski službenici Odjeljenja za organizovani kriminalitet i droge Sektora kriminalističke policije PU Prijedor, u saradnji sa Upravom za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske, prilikom preduzimanja aktivnosti usmjerenih na sprečavanje zloupotrebe opojnih droga, dana 26.03.2020. godine u Prijedoru, izvršili su zaustavljanje i kontrolu lica A.T. iz Prijedora, kom prilikom su kod lica pronašli i privremeno oduzeli dva zamotuljka sa sadržajem zelene biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu ukupne količine 12,7 grama.

U nastavku aktivnosti, istog dana, uz saglasnost dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Prijedor, po naredbi sudije za prethodni postupak Osnovnog suda, izvršen je pretres kuće i pomoćnih prostorija koje koristi lice A.T. kom prilikom je pronađena i oduzeta digitalna vaga i tri pakovanja zelene biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu bruto mase oko 400 grama.

Oduzeti predmeti deponovani su u depozit Osnovnog suda u Prijedoru, a nakon kompletiranja predmeta, protiv lica A.T., Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor, biće dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu „Nedozvoljena proizvodnja i promet opojnih droga“.

PU Prijedor
Foto – ilustracija